Over ons

Hi!

Wat leuk dat u onze site bekijkt!

Mijn naam is Marijke en ik woon samen met mijn man Leon en onze zoons Jasper (9) en Ruben (4) in Kring van Dorth.

Sinds eind 2018 zijn wij de trotse eigenaren van woonboerderij “Endendijk”. Hoe het huis aan zijn naam komt is niet helemaal duidelijk maar veel mensen in de buurt weten gelijk waar het is als je “Endendijk” zegt.

Het is prachtig gelegen, tussen de weilanden in het mooie coulisselandschap van de Achterhoek. We zagen het huis en werden er op slag verliefd op, ook al kon het wel een make-over gebruiken. En die heeft het huis gekregen! We zijn enorm blij met het resultaat en wonen hier met heel veel plezier.

De 8 voorafgaande jaren hebben we in de Betuwe gewoond. Maar van origine ben ik een Deventerse en aangezien we nu maar op 10 minuten rijden van Deventer wonen ben ik weer “een soort van terug”. Leon is opgegroeid in Drenthe maar ook hij voelt zich hier thuis.

Inmiddels is een van mijn dromen verwezenlijkt: ons bijgebouw (vroeger een schuur met vee) is omgebouwd tot een heerlijke Bed & Breakfast (Stay@Endendijk). Ik zie het helemaal voor me, dat onze gasten wakker worden met het prachtige uitzicht op de weilanden. Op de grote eettafel in het huis of in de tuin staat een lekker ontbijt op ze te wachten met eitjes van onze eigen kippen.

Maar ook heb ik heel veel zin om hier creatieve workshops te gaan geven (Create@Endendijk). Ik ben al mijn hele leven creatief bezig en sinds een paar jaar houd ik mij voornamelijk bezig met memory keeping. Dat wil zeggen dat ik mijn mooiste foto’s en dierbare herinneringen documenteer op verschillende manieren. Denk dan aan scrapbooking, het bijhouden van een travellers-notebook en een disc-album. Het lijkt mij fantastisch om mensen enthousiast te maken voor deze hobby en met gevorderden aan de slag te gaan met nieuwe technieken. Daarbij staat gezelligheid en een fijne tijd altijd op de eerste plaats!

Tot ziens bij ons op “Endendijk”!